Förkyld

Förkylningen sitter kvar så här händer det inte mycket.
Jag och Edwin var till Kåge en sväng igår för föräldraträff. Kändes dock ganska menlöst eftesom vi inte ska träffas förräns i augusti nästa gång. Känns som det är nu jag har massa funderationer om mat, vad man ska tänka på i sommar och allt annat de ska ta upp. Om tre månader kommer ju jag forhoppningsvis redan fått Edwin till att äta...
Vi prövade potatis med palsternacka och bröstmjölk igår. Det slank ner lite grann utan allt för mycket grimaser.

Nu blir det lunch och slappa i soffan en stund och så kanske jag hinner stöka lite ute innan Edwin vaknar och ska ha mat.

Orkar inte koppla in telefonen så bilder får ni någon annan dag...


Mors dag

Nu var det helg igen och Mors dag!
Tjuvfirande lite igår då mamma och pappa var på besök. Vi åt go middag och kladdkaka till middag och mamma fick ett prydnadshjärta av mig och jag fick bidrag till en ny jacka :)
Var skönt att ha dem här för en dag, var bara synd att jag var förkyld och trött. (fick bara sova 4 timmar natten mot lördag...)

Tidigare i veckan var ju jag och Edwin och hälsade på Sofia och Alma i Sjöbotten och även Linnea och Ewy var där. Skönt att få komma sig iväg och surra lite :)
Och Edwin charmade Ewy, han rapade och hon skrattade åt honom. Det ska börjas i tid med flörtandet ;)

I tordagskväll fick jag rent ledigt, Daniel tog med sig Edwin till farmor och farfar efter middagen för han skulle dit och snickra. Så då fick jag tid att klippa gräsmattan och rensa ogräs. Väldigt skönt att få göra något annat för en stund.

Har börjat pumpa ur mjölk nu för att spara så vi kanske kan fara iväg någon kväll bara jag och Daniel.
Och sen har vi tänkt att Edwin ska få sova hos farmor och farfar den 11 juni då det blir 30 + 30 års kalas här på Knöllen.
Edwin har då fått prova äta ur flaska två gånger och det har funkat riktigt bra. Får hoppas att det håller i sig :)

Idag tar jag det lugnt, förkylningen sitter i huvudet och jag känner mig galet trött. Har bara rensat ur lite av Edwins kläder (han växer som ett ogräs). Nu börjar vissa av bodysarna i strl 68 vara för små...
Edwin sover i vagnen och Daniel har lånat traktorgrävaren av Sören för att gräva ett dike där vi ska gjuta för plintarna till utbyggnaden och verandan :)
Längtar tills vi är färdiga med alla byggnationer ute så vi kan börja inne någon gång.
Nä, nu vaknar snart Edwin. Lite bilder från de senaste dagarna


Dålig början, bättre slut :)

Idag har varit en konstig dag. Edwin har varit grinig mest hela dagen.
Han ville inte sova mitt på dan i vagnen utan kunde bara somna när jag bar honom i babybjörnen.
Så när han väl somnat la jag ner honom men han vaknade efter 20 minuter. Jag hann ju i alla fall äta lunch...
Fast jag fick honom att somna om på bröstet. Dock fick jag inte så mycket gjort idag...
Hann i alla fall göra en kladdkaka medans jag gjorde middag, dock missyckades jag med att koka potatis. De blev brända. Så det blev ugnabakad torsk med knäckebröd till middag.

I morgon ska vi till Sjöbotten och hälsa på magkompisarna. Därav kladdkakan :)

Och kvällen blev då bättre än dagen. Edwin sov en lillstund efter middagen och sen kom Petter och Stina på besök och höll honom glad (och tröttade ut honom). Så när det var dags för sista målet somnade han gott och var i säng vid halv nio :)
Nu ska jag se Desperate och vänta på att Daniel ska komma hem. Blev ingen hotellnatt och det tackar jag för :)

Lite bilder från idag:



Måndag

Är väldigt konstigt väder idag. Strålande sol i morse, mulet mitt på dan och nu ösregnar det. Inte konstigt att jag har haft ont i huvudet idag när vädret växlar så fort...
Idag har vi sprungit på stan med bästaste faster Maggis.
Blev nya skor både till Edwin och mig. Edwin fick även ny pyjamas och en tunn jacka att ha nu när det är sommar.
Och ikväll blir det mys eftersom Daniel ska vara borta i morgon till på onsdag på jobb.

Så här söt var Edwin  efter han hade ätit i morse :)



Och vad tusan ska jag laga för middag?

Söndag

Helgen har bara sprungit förbi.
Daniel har hunnit skjuta upp för jägarexamen så i höst får alla älgar passa sig :)

Jag hade besök av Albin och Cajsa i lördags, vi cyklade/gick till bonden vid e4 an där det var kosläpp.Vi gick med Malin och Nellie dit medans Magdalena var lat och körde bil :p.
Mindre intressant eftersom jag är uppvuxen på bondgård men Nellie och Linus hade skoj.
På lördagkväll blev det grillning hos Malin och Fredrik och bastubad efter barnen hade somnat. Väldigt skönt men usch så trött man är på kvällarna.

Sen så har Edwin börjat vara jobbig att lägga på kvällarna. Vi är glada om vi får honom att somna innan nio...
Någon som har något bra tips på vad vi ska göra för att få honom att slappna av och somna i sin säng?

Idag har jag varit knäckt, har bara varit ut på en kortpromenad och medans Edwin sov passade jag på att måla norra sidan på husgrunden. Började ju redan i höstas med den västra sidan så nu är det dags att göra färdigt det projektet. Är det bra väder i morgon kväll ska nog den östra sidan få lite färg.

Vi hade turen att få middag hos Daniels föräldrar (idag igen :P) Alltid lika trevligt.

Lite bilder från helgen:




April april

April har bara sprungit förbi och inga uppdateringar har det blivit.
Men en hel del foton och händelser.

Den 6:e april överraskade Edwin mig med att vända sig från mage till rygg. Och den andra gånge lyckades jag få det på film :)

Sen var det dags för dop den 10:e. Vi var i bönhuset i Ostvik, perfekt lokal för dop måste jag säga. Edwin skötte sig exemplariskt och somnade efter att han fått vattnet på huvudet. Vi fikade smörgåstårta och gofika efteråt och hade det trevligt.

Lite bilder:




Sen på påsk åkte vi iväg till Avasjö. tyvärr hade all snö försvunnit så det blev inte så mycket till skoterkörningen men vi fick pimpla en dag i alla fall och Edwin fick prova på att äta utomhus :)



Sen den 26:e efter mycket tränade vände sig Edwin från rygg till mage för första gången. Och efter det går det knappt att lägga honom på rygg så ligger han på mage. Och nu har han även börjat snurra så smått så det skulle inte förvåna mig om han börjar krypa snart... Han har även fått prova sin nya hoppgunga (som han fick i doppresent av bästaste faster och farbröder) och även provat sitta i barnmatsstolen.

Lite fler bilder från april månad:



RSS 2.0