Tärna

Usch så sliten jag är. I torsdags begav vi oss till Tärna, lite dryg bilresa men som tur är både jag och Danne vana att åka långa sträckor. Vi hade med oss väääldigt mycket grejor. Väl framme fick vi nycklarna till vår stuga, som var otroligt fin (med bastu, diskmaskin, micro och annat lyx)

Torsdagen blev en lugn dag, vi åt gott, spelade spel och drack lite alkohol. Fredagen däremot var vi uppe tidigt, vi var ju faktiskt där för att åka bräda. Helt sjukt bra före både fredag och lördag, hade grym träningsvärk redan på lördagsmorgonen. Och självklart var ja ju tvungen att prova hoppa också (det gick bara fint) Dock så kraschade jag under lördagen och slog ryggen , så då var det bara att åka till stugan och vila. Känns som om någon vill ge mig ett tecken om att jag inte borde åka bräda. Jag gör ju bara illa mig hela tiden.

Här har ni lite bilder iaf






Sen när vi kom hem insåg vi att vi kommer vara fattiga resten av månaden. Så de blir inte att fixa klart toan eller köket den här månaden heller. Mest på grund av att jag var sjukskriven nästan hela förra månaden.... Inte kul

             

En tussilago, flera ...???

Ännu en vecka har passerat. Har äntligen lyckats träna upp mitt knä så pass att min sjukgymnast tillåter mig att åka snowboard igen. Frågan är ju om min chef håller med... Plus att jag inte vet om jag själv vågar riskera att göra illa mig igen. Det var ju inte så skoj sist om vi säger så. Var ledig igår, galet skönt. Tyvärr ville solen inte riktigt vara framme då jag var ute. Men den verkar ha lyst så pass mycket att tussilagosarna (en tussilago flera....???) vill upp i vårsolen



Har även fått börja lära upp mig till min nya tjänst på jobbet, känns skoj att lära sig något nytt men lite nervöst över att jag ska göra fel på en massa grejer. På onsdag får vi se hur det har gått....

Tråkigt med förlust igår, ganska snörpligt. Får hoppas vi kör över dem på lördag istället

Puss

Metallica 7 mars


Förra helgen i Stockholm var riktigt trevlig. Vi hann med en himla massa, och spenderade väldigt mycket pengar :) Hela lördagen sprang vi runt på söder, åt goda biskvirer på coffehouse by george, stressade "hem"! till vandrarhemmet för att byta om och sedan äta god mat på Helenes krog, sedan vidare till globen för att se Metallica!!!
Tyvärr hade vi sittplatser, men som tur var de helt ok. Vi såg grymt bra, dock hade vi nog behövt kikare. Konserten var grym, och jag ler än idag när jag tänker tillbaka. Här har ni några bilder

        

Som ni ser satt vi en bit ifrån, som tur är har jag väldigt bra zoom på kameran.

Sen så gjorde jag ju ett riktigt bra shoppingfynd, hittade ett par sjukt sköna och snygga snowboardskor på rea, kunde inte lämna de där skorna. Så på söndagen åkte vi tillbaka till skorna för att köpa dem. Och de var kvar !! :)





Längtar galet mycket tills mitt knä är bra igen :)

På söndagen hann vi även träffa Joakim och Julia, riktigt trevligt måste ja säga. Och så hann vi gå på Roast på Berns salonger, fast de va mindre skoj. Var inte så skoj att stå i en timme efter att ha sprungit som en galning i två dagar.... Men Magnus Betner är alltid bäst :)



Minisemester


I morgon bär det av mot den stora hufvudstaden. Ska bli trevligt med ett avbrott från allt, bara få strosa omkring och njuta av varandras sällskap. Men det bästa av allt blir nog att vi ska se metallica + att vi ska gå och se Roast på söndagen. En grym helg att se fram emot alltså. Berättar allt när vi kommer hem.



Puss




"Mät din snorre"

Här kommer fortsättningen på den tidigare artikeln från DN om Sveriges invandringspolitik

Läs och gråt (eller bli förbannad som jag blir)

Långt ifrån en vilodag

Idag har vi varit effektiva. Först så  bakade Daniel scones till frukost, som vi satt och såg framför teven då de visades vasaloppet. Efter det så tog vi ett ryck och fogade där vi hade satt mosaik, blev sjukt bra :)




Sen så bakade vi limpor och tigerkaka. Och så fick vi använda våran matberedare som vi fick i julklapp :)

  .

Känner mig galet duktig. Nu blir det till att softa framför teven, börjar 06:00 i morgon.

Värdelös invandring

Förra helgen satt vi några stycken och snackade skit och umgicks och hade trevligt. Och som alltid i vissa sällskap kommer man lätt in på ganska allvarliga ämnen, där åsikter skiljer sig åt rätt markant. Jag älskar att hamna i sådana diskussioner, där man vet att man kan säga sin åsikt utan att få kritik för den utan där de blir en vettigt dialog över det hela.
(Och jag tycker vi kom fram till rätt vettiga saker, nästan så vi borde starta ett parti.)

Det vi pratade som berörde mig mest var frågan om de männsikor som kommer från andra länder till vårat land för att de är på flykt från krig, svält och diktatorer. Kom att tänka på vår diskussion när jag läste en artikel på DN.se idag. Jag blir alltid så sjukt berörd och förbannad när jag läser sånt här, för man tycker ju att de folkvalda politikerna i vårt land borde ha gjort något åt detta problem för länge, länge sen.
Att vi låter utbildade männsikor sitta i klassrum för att lära sig svenska, men lärarna sätter knappt krav på dem, och skiter fullständigt om eleverna utvecklas överhuvud taget. Men det värsta av allt tyckte jag var att vi inte ens tar reda på vad dessa människor har jobbat inom för yrke innan de kom till sverige, vi försöker inte ens ta reda på all denna arbetskraft. Vi tar emot dem, sätter dem i skolbänken och hoppas att de tar ansvar själva, när vi inte ens har försökt ställa de rätta frågorna.

 Läs artikeln på DN och säg vad du tycker.

Visst är det rätt galet?

RSS 2.0